Anne’s Babyshower

Na weken in het geheim van alles te organiseren was het afgelopen weekend dan eindelijk zover! Iets voor Anne verborgen houden, is best een uitdaging, maar het is gelukt!

Omdat de Mini van Anne een jongetje lijkt te worden hebben we ons uiteraard gericht op Blauw! Maar een feestje zonder goud, is maar niks. Daarnaast is Anne in December uitgerekend, de maand waarin alles blinkt en schittert, dus de nodige dosis Goud is toegevoegd (en de nodige dosis pepernoten!).

De eerste slimme DIY: Gebruik een wit (papieren) tafelkleed en plak daar met masking tapes placemats op. Zoals hier in verschillende vormen en tapes. Ook kun je op het tafelkleed meteen je tafelschikking schrijven!

img_6869

 

Babyshower - Blue & Gold - eclectic59

img_6870

 

Een babyshower zonder zoetigheid, is natuurlijk geen babyshower! Dus de ovenwanten zijn aangetrokken en we hebben de nodige zoetstoffen op tafel getoverd. Een must-have voor elke toekomstige babyshower, maar ook als goede vervanger voor beschuit met muisjes… De Negerzoen met Muisjes!

–> Recept:

  • 1 Pak Negerzoenen
  • 1 doosje muisjes (of ander strooisel…)

Zet bakje met het strooisel klaar en proef alvast 1 negerzoen voor. Smelt de bovenzijde van de negerzoenen door ze even kort boven het gasfornuis te houden, doop daarna direct in het strooisel. Luchtdicht bewaren.

Ideaal als traktatie op school, maar ook fijn als je die droge beschuitjes wel een beetje zat bent.. Daarnaast kun je deze rustig een weekje van te voren maken en meteen tevoorschijn toveren als de visite er is!

img_6871img_6872img_6907

 

 

Babyshower - Blue & Gold - eclectic59

We hebben Anne bij thuiskomst enorm verrast, door uit de schuur te springen. Niet aan te raden als de Babyshower dicht bij uitgerekende datum is… Wel leuk voor filmpjes 😉

Naast even heerlijk thee leuten, kletsen en eten hebben we natuurlijk een aantal spelletjes gedaan. Geen paniek. Wij houden niet zo van “Proef het babyhapje” of “Lik de luier” en meer van dat soort praktijken.

img_6896

 

Iedereen heeft bovenstaande kaartjes ingevuld met de “Geboortevoorspelling”. Je kunt deze in een wijnfles stoppen en begraven, zodat Paps & Mams dit na de geboorte kunnen opgraven en bekijken.. Of in een mooi doosje stoppen en op tafel bewaren. Wij hebben er zelfs een aantal extra (leeg) in gestopt, zodat anderen deze ook nog kunnen invullen.

 

img_6887

Iedereen kent het spel waarbij de Mama-to-be babyfoto’s van haar vriendinnen moet plaatsen bij de juiste vriendin. Na 3 Babyshowers is dat spel ook wel uitgespeeld. Dus dit keer hebben Jolien en ik (lees: Jolien) een houten boom uitgezaagd. En nee, niet met een figuurzaag! Nu is deze boom niet alleen leuk voor op de Babykamer (plankje of knopjes en je hebt een kapstok!), maar hij deed tijdens de Babyshower dienst als stamboom. De Oma’s-to-be hebben babyfoto’s aangeleverd van de familie (zoveel mogelijk generaties) en Anne ging aan de slag!

 

Omdat cadeau’s niet mogen ontbreken en inmiddels alle Baby’s in onze vriendenkring in een Haaienslaapzak wonen, kon de Baby Bites Orca natuurlijk niet achterblijven. Maar omdat we dol zijn op DIY-en hebben we ook tijdens de Babyshower allemaal een eigen hydrofielen doek bedrukt voor Anne. Omdat je nou eenmaal geen hydrofielen doeken genoeg kunt hebben, en omdat wij dol zijn op patronen…  Wat heb je hiervoor nodig?

  • Hydrofielen doeken
  • Textielverf  in je favo-kleur (wij hadden zwart)
  • Sjablonen
  • Sponsjes
  • Wasrek
  • Strijkbout

Wil je een grafische print gebruik dan driehoeken, rondjes, plus tekens et cetera. Naast deze vormen hebben wij ook een cactus en een druppel vorm gebruikt. Maar je kunt uiteraard helemaal los met allerlei vormen. Dep je spons in de textielverf en tamponeer je sjabloon op de doek. Nadat je het patroon compleet hebt, laat je de doeken goed drogen aan een wasrek. Zodra de doeken droog zijn, strijk je de achterzijde (!) 5 minuten op de heetste stand. Hierna kun je de doeken wassen in de wasmachine.

doeken

 

babyshower-eclectic59-1  babyshower-eclectic59-2  babyshower-eclectic59Wil je ook zo’n gave Babyshower organiseren? Bekijk onze stylingtips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *