Drie of vijf eicellen?

Na 15 keer prikken.. Of eigenlijk 18 keer prikken, waarvan 15 keer succesvol, hebben we een echo om te zien wat de status is. Wat willen we weten? Hoeveel eiblaasjes zijn er aan het groeien zijn. Hoe meer, hoe beter.

Ik met pen en papier in de aanslag en Dr. T (fertiliteitsarts in kwestie) met een turende blik op het zwart/witte scherm getallen roepend.

“Links; 18 centimeter, 7 centimeter, ook een van 17! 11 centimeter, 8.5 centimeter. Nou dat was hem wel. Even de andere kant bekijken hoor. Schrijf je mee?”

Krabbelend op een post-it in een ietwat onaangename positie knik ik enthousiast van ja. Rechts is er 1 groot eicel te zien. Wat de telling op 3 grote en hopelijk nog 2 gegadigden die mee gaan groeien.

Drie eicellen is niet heel veel. Dus een beetje teleurgesteld zijn we wel. Dr. T bekijkt het van de positieve kant, er is in ieder geval geen overstimulatie en bij de eipunctie zijn we snel klaar. Ook goed, we hebben immers maar 1 ei nodig.

De volgende morgen komen we toch terug voor een extra controle. Want we willen weten of die kleine cellen zijn gaan groeien. Het lijkt er wel op, we plannen daarom een punctie in voor 2 dagen later. Tijdens de punctie zullen alle eicellen verwijderd worden. Als in; de follikels waarin de eicellen zich bevinden, worden leeggezogen. Met een soort van stofzuiger ding. Terwijl je mee kan kijken op een scherm. Sensationeel? Ja! Pijnlijk? Ook! Krijgen we nog meer naalden? Jazeker. Maar… Ook veel drugs.

Tot volgende week

xo

Fertiliteit ivf

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *