Eten, eten en nog eens eten!

Week 18:

Het begint mij toch wel op te vallen dat ik eigenlijk heel veel aan eten denk.

Niet eens de rare ik-ben-zwanger-combinaties, zoals augurk met slagroom. Ook zwanger zou ik daar toch niet aan moeten denken.

Wel aan chocola, chips, ijsjes, eieren… en gewoon eigenlijk de hele dag honger hebben.

Maar de hele dag chips en chocola eten gaat hem natuurlijk niet worden. Dus ik heb met mezelf afgesproken dat ik 1 keer op een dag iets lekkers mag, is dat te weinig? Ja natuurlijk! Maar het is ook wel prettig als ik straks niet 30 kg zwaarder ben. Ik probeer echt op mijn voeding te letten.

Om mijn honger gevoel te stillen probeer ik elke avond een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ik grijp liever niet naar kant-en-klaar-maaltijden, potjes of zakjes. Verse groenten, vis, vlees en fruit zijn zo lekker! Een simpele bereiding is al voldoende om iets lekkers op tafel te zetten.

Speciaal voor jullie een van onze Gezonde Favorieten;

Tomaten-Aubergine ovenschotel

Erg lekker en makkelijk! Heerlijk met een speltbroodje met roomboter. Lekker dippen maar 🙂

Wat heb je nodig voor 2 personen;

  • 4 verse tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 plak feta kaas
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • oregano
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de verse tomaten in kleine stukjes, net zoals de uit, aubergine en feta. Doe dit alles in een ovenschaal. Voeg daarbij de gepelde tomaten, knoflook, oregano, peper en een klein beetje zout (de feta is al vrij zout). Hussel alles lekker door elkaar en zet de overschaal ongeveer 40 minuten in de oven (af en toe even omhusselen).

Geniet ervan!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *