Fertiliteitsavontuur

Het is al weer even stil aan het fertiliteitsfront. Maar laat je niet misleiden, stilte betekent zeker niet dat we er niet meer mee bezig zijn. Inmiddels staat de teller op zes. Dat wil zeggen 6 IUI pogingen. Die tot nu toe weinig effect hebben gehad.

Begrijp me niet verkeerd. IUI werkt voor sommige stellen prima. Het heeft geen hysterische succes-cijfers maar verhoogt de kans om zwanger te worden toch maar mooi met 10-15%. Alle kleine beetjes helpen toch?

Even vergeten hoe ons fertiliteitsavontuur de afgelopen 19 maanden is verlopen? Lees even terug in een van onderstaande posts 🙂

Afijn, je bent weer up to date. Ik heb immers een korte radiostilte ingelast. Wat nu? Hoor ik jullie denken. Na de zes IUI pogingen vinden we het wel mooi geweest. IUI is het niet. Het werkt niet, voor ons in ieder geval niet. Daarbij verhogen we de kansen niet drastisch veel, dus waarom doorgaan? Kom maar op met het grotere geschut!

De volgende stap is IVF. In-vitrofertilisatie. Ook wel bekend als reageerbuisbevruchting. De lucky-laborant mag mooi toekijken hoe onze tweede Mini ontstaat. Om hem of haar terug te plaatsen in mijn mega-gastvrije baarmoeder. Het enige wat er dan nog moet gebeuren is een innesteling en broeden maar. Appeltje Eitje toch?

Nu hebben we even een paar weken vrij. Dat wil zeggen, geen geprik met hormonen en controles in ziekenhuis. Gewoon ouderwets de pil slikken en verstand op nul. Dat is pas “loslaten”. Wetende dat er nu toch niks kan gebeuren (PIL), hoeven we ons er ook niet druk om te maken.

Fijne bijkomstigheid; Hossen tijdens carnaval met een biertje is stiekem ook wel wat leuker…

Stay tuned voor meer IVF nieuws in dit #fertiliteitsavontuur. Dit keer regelmatige updates, beloofd….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *