Geen onherkenbare bordjes met prut meer!

Toch wel handig af en toe zo’n kant en klaar potje voor de kleine.

Geen anonieme bruine smurrie meer, maar groente potjes met één duidelijke groente erin.  De inhoud van potjes Olvarit wordt aangepast, zodat baby’s later meer groente en fruit lusten. Nu zijn wij bij eclectic59 niet echt fan van potjes, liever koken we in een middagje wat maaltijden voor ons kleine grut (bekijk onze recepten posts!!). Maar soms is het wel handig als je even iets kant-en-klaars ergens vandaan kan toveren, het liefst met herkenbare kleur, geur en/of groente.

Wennen
,,Wij zeggen al jaren dat je kinderen aan één specifieke smaak moet laten wennen. Dus ik ben blij verrast dat Nutricia dit nu opeens doet”, zegt Els Dijkstra van het Voedingscentrum, een door de overheid gesubsidieerde instelling die onafhankelijk voedingsadvies geeft.

,,Geef je baby niet steeds één zoete massa, niet altijd wortelen of iets met een kwak appelmoes eroverheen. Smaak is een leerproces. Als je een kind tien tot vijftien keer aan een bepaalde smaak laat wennen, dan is de kans groot dat hij het gaat lusten. Het zou mooi zijn als dit ertoe leidt dat kinderen meer groente gaan eten.”

Daar zijn wij het helemaal mee eens! Als ware foodies en mama’s van kinderen die werkelijk alles lusten, zijn we ervan overtuigd dat je kids alles kan leren eten. Soms duurt het even, maar geef vooral niet op. Een baby moet bepaalde smaken wel 10-15 keer proeven om er aan te wennen! Geef het goede voorbeeld, eet gevarieerd en zorg voor een gezellige sfeer aan tafel; Eet Smakelijk!

Leuk weetje; In de baarmoeder start de smaakontwikkeling van je kleintje al. Vanaf 12 weken “proeft” de foetus het vruchtwater, hoe gevarieerder jij dus eet, hoe meer je kleintje went aan verschillende smaken. Zo kan hij of zij al bij de geboorte zoet, zuur en bitter van elkaar onderscheiden!

Bron: AD.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *