Hormonale Update!

Hier bij eclectic59 hebben we een aantal enerverende weken achter de rug! Een hoogzwangere Anne, die dagen aan het aftellen is. En een hormonale ik, die eigenlijk ook wel heel veel dagen aan het tellen is. Tel al die hormonen bij elkaar op en je hebt een aflevering van de Gilmore Girls in het kwadraat.

Het is alweer even geleden dat ik jullie heb bijgespijkerd over het land der fertiliteitsbehandelingen. Een klein beetje met reden, het was nou eenmaal druk in November. Niet alleen hebben we Sinterklaas gevierd, ook hebben we nieuwe services “gelanceerd”. Naast het laten organiseren van (kinder)feestjes kun je nu namelijk ook de kamer van je Mini laten stylen door eclectic59. Alsof dat niet genoeg is, werken we ook samen met awesome fotografe Jet Helsloot voor zwangerschaps-shoots.

Maar goed, je leest niet deze blog om gebombardeerd te worden met eclectic59 reclame… Daarover later nog veel meer!

In de vorige laatste “wekelijkse” update heb je gelezen dat het Premenstrueel Syndroom had toegeslagen. De eerste poging (of missie zoals wij het noemen), is niet gelukt. Maar uiteraard gaan we niet bij de pakken neer zitten! We hebben immers meer gereedschap dat we kunnen toevoegen aan de behandelingen.

Bijvoorbeeld het hormonale middel Gonal – F, ookwel bekend als follitropine alfa. Precies, nu weet je natuurlijk meteen wat ik bedoel. Gonal – F is een follikelstimulerend hormoon. En die follikels (dat weet je natuurlijk nog van eerdere blogs), zijn de Mini-Playback show Sterren in onze show! Door dit hormoon dagelijks te prikken in je buik, groeit de follikel als kool en hebben we meer controle over wanneer de show begint.

Dat brengt me bij Missie nummer 2.

Het laatste wat je wilt, is de show missen. Een show zonder publiek zeg maar. Dus een uitgegroeide follikel en eisprong, die aan je neus, of eigenlijk de neus van de fertiliteitsarts, voorbij vliegt. Dat was onze 2e missie. Het follikel zat al in de kleedkamer (wat een metaforen…), maar laten we toch nog een wat hard zwemmend zaad in de baarmoeder laten injecteren (publiek de zaal in sturen?). Helaas pindakaas. Het mocht niet baten.

Enter:  Gonal – F.

Ons controle-middel voor te snel (of te langzaam) ontwikkelende follikels, die een showtje weggeven op momenten dat er geen publiek is.

Naast het prikken van Pregnyl om de ovulatie op gang te brengen, mogen we (lees: ik) nu ook elke dag door middel van een prikpen Gonal – F in spuiten. Yay! Dol op naalden en op hormonen. Ondertussen (actuele status: Missie 4) is mijn buikzone (sixpack…) een bespikkeld landschap geworden van twijfelachtige (auw, wacht, niet prikken, ok hier dan, gewoon in een keer, nee toch een ander plekje) stippen. Barst ik al in huilen uit als er een vogel begint te fluiten en tellen we weer de (alcoholvrije) dagen af tot de volgende “Pas op! PMS signaal” melding…

 

 

 

2 replies on “Hormonale Update!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *