Fase 2: “Laat het Los”

Zoals gezegd proberen we al een tijdje een broertje of zusje voor Mila te “creëren”. Helaas met weinig succes tot nu toe. Fase 2 is al enige maanden geleden aangebroken; Paniek!

Nu is dat wellicht lichtelijk overdreven. We rennen niet als gekken door het huis en klampen ons niet als wanhopigen aan elke strohalm vast. Maar toch vragen we ons af; What’s taking so long? En met ons iedereen die zijn geld op ons had gezet in de baby-boom-poule. Sorry jongens, working on it!

Efficiente start
Op het moment dat je besluit te gaan voor kleintje, kijk je het de eerste maanden even aan. Je plant wat date-nights in en ziet wel waar het schip strand. Nu waren wij redelijk efficient. De knoop was doorgehakt, dus temperaturen, ovulatietesten, sauna-verboden, vitamine-pillen, alles werd uit de kast getrokken. Geduld is namelijk niet onze sterkste kant. Sterker nog, we vonden het wel handig om niet in die ene maand te beginnen, want de uitgerekende datum kwam dan niet zo goed uit. Uiteraard ervan uitgaande dat het meteen raak zou zijn. Naïef? Mwoa 😃
Het zorgt in ieder geval voor dubbel zo veel frustratie als er na 4 maanden nog steeds geen 2 blauwe streepjes op een van 12 gedane zwangerschapstesten verschijnt… Wat is er aan de hand?

“Laat het los” – mantra
Menig huisarts, gynaecoloog en fertiliteitsarts stelt je gerust. Want 4 maanden is helemaal niet lang. Je hebt nog tijd zat, bent jong, geniet ervan! Vooral het credo “Laat het los” is erg populair. Raar ook vooral. Alsof je een knopje om kunt zetten. Zelf weet je natuurlijk ook wel dat het geen zin heeft er 24/7 mee bezig te zijn. Sterker nog, liever ben je er helemaal niet mee bezig (liever ben je al zwanger!). Maar “Laat het los”? Laat wat los?

Je moet van artsen elke dag temperaturen, om dat “vruchtbare” moment te vinden. Dat betekent wakker worden en direct het eerste waar je die dag mee begint. Maar oké, Laat het los.
Oja, of je ook alvast wilt beginnen met zwangerschaps-vitaminen. Dus bij het ontbijt, niet vergeten je vitaminen te slikken. Maar, Laat het los.

Oké, dat zijn maar 2 momenten. Maar wel waar je de dag mee begint. Dus ‘middags; heb je “het” al best wel losgelaten.  Totdat die collega met 6+ maanden zwangere buik voorbij hobbelt…

Nieuwe strategie?
Misschien tijd om een nieuwe strategie te handhaven. Dat “Laat het los” mantra begint te vervelen. Waarom wordt er niet geadviseerd een nieuwe hobby te zoeken? Lekker sporten, regenworm-kampioenschappen spelen met ons liefste kind, varen, zwemmen, etentjes organiseren. Zodat je echt geen tijd hebt om er aan te denken. Of ga op vakantie! Plan weekendjes weg met vrienden. Niet alleen leuk en een goede afleiding, ook best gunstig voor romantische avondjes…  Onze agenda zit al aardig vol en de spelletjes-kampioenschappen zijn begonnen. Maar asjeblieft, laat niemand zeggen “Laat het los”.

XO

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *