Maffia Moeders, wat moet je ermee?

Natuurlijk duik ik als verse, soms onzekere  moeder wel eens het internet op. Met vragen. Gewoon, over van alles en nog wat. Helaas kom ik vaak nog onzekerder het internet af en krijg ik eigenlijk nooit echt antwoord op mijn vraag.

Ik wilde laatst iets weten over borstvoeding. Even snel meneer google raadplegend stuitte ik op honderden fora met vrouwen die elkaar afslachten over dit onderwerp. Ūberhaupt het onderwerp borstvoeding ligt blijkbaar enorm gevoelig op internet. Het topic is vaak een onschuldige vraag, zoals ‘hoe kan ik borstvoeding en flesvoeding combineren’, maar daar wordt vervolgens helemaal geen antwoord op gegeven. Deze vrouwen grijpen in mijn ogen elke kans aan om snoeihard hun mening te geven, alsof zij zelf alle (overigens vaak niet onderbouwde) kennis in pacht hebben.

Nu ben ik daar gelukkig vanaf. Inmiddels zijn we namelijk over op flesvoeding (ja ik vond een half jaar echt wel genoeg en nee, ik laat me niet ompraten). We kunnen zelfs al beginnen met vaste voeding. Maar hoe doe je dat precies, en waar begin je dan mee?
In mijn onwetendheid duik ik maar weer eens het internet op met de vraag: ‘welke hapjes het best pureren’.
En nu komt het: blijken er dus naast de welbekende borstvoeding maffia, nóg meer maffia’s te bestaan! Die van anti-pureren, waar ik las dat baby’s zonder tanden hun eten vooral in grote stukken moeten eten, die van anti-opvolgmelk, anti-inenten, en zo bestaan er nog wel een paar. Steeds weer zie ik fora vol boze moeders en ongetwijfeld een hoop anderen die onzeker en zonder antwoord op hun vraag het internet verlaten. Vaders blijven hier gek genoeg vér van weg.

Ik heb me altijd voorgenomen om niet zo’n moeder te worden die op fora gaat meepraten, maar ik heb me wel eens moeten beheersen om niet als een soort dalai lama de vrede te bewaren in al deze discussies.
Waarschijnlijk willen dit soort maffia moeders ook gewoon het beste voor hun kind en gunnen ze dit iedereen zó.

Laten we daar maar vanuit gaan, dan kan ik het ze een klein beetje vergeven dat ze hun kinderen borstvoeden tot hun derde en volstoppen met hele grote stukken ongepureerd voedsel.

Xox jolien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *