Nesteldrang 2.0

Of je nou wilt of niet, als je zwanger bent is dat alles wat de klok slaat. Overal zie je ze: zwangere vrouwen en baby’s. Niet dat ze er daarvoor nooit waren. Maar het viel gewoon niet op toen ik met een wijntje in de zon op het terras zat! En daar blijft het niet bij. Je wordt namelijk constant geconfronteerd met het zwanger zijn. Door je lijf, de bezoekjes aan de verloskundige en alle goedbedoelde adviezen van de achterbuurvrouw. Die laatst op een feestje dingen riep als: ‘zó wat een buik!’ En: ‘al last van nesteldrang?!’

Nesteldrang..? Schijnbaar een niet te onderdrukken oergevoel van schoonmaakwoede, opruimdrift en alles wat daar nog meer bij komt kijken. Het zou een teken zijn dat de bevalling zich aandient.

Nou ben ik zwanger. Niet een beetje zwanger, maar 39 weken zwanger. En ik wacht op een teken. Maar de nesteldrang is bij mij ver te zoeken. We hebben natuurlijk ook al weken alles op orde. De was gedaan en gestreken, kamertje geschilderd, bedje opgemaakt en alle spullen al lang in huis. Maar opruimwoede of poetsdrift? Nergens te bekennen.

Wel doemt er de laatste weken een heel ander fenomeen op. Want ondanks dat ik dacht alles in huis te hebben, heb ik de laatste tijd het gevoel dat we tóch nog een hele hoop missen. Dan bedoel ik natuurlijk niet de essentials, maar dan bedoel ik alle dingen waar je ze ontzettend hebberig van wordt. Hippe swaddles, dekentjes met de leukste prints, een prachtige wagenspanner van Littlephant en hydrofiele doeken in de mooiste kleuren (alsof ik er daar nog geen genoeg van heb).

Wanneer mijn lief me met een vragende blik aankijkt, ben ik er écht van overtuigd dat we dit alles nog nodig hebben. Als dit mijn vorm van nesteldrang is, probeer dat dan maar eens te onderdrukken! Sowieso wil hij de discussie niet aangaan met mijn huidige hormoonhuishouding en dat vind ik prima!

Dus voetjes omhoog, tablet op schoot en heerlijk online shoppen!  Want met ruim 39 weken ben ik lang niet meer zo mobiel om allerlei winkels af te gaan. Hallo fantastische webshops!

Laat dat teken toch nog maar even zitten. Dan heb ik nog wat meer tijd om al die mooie spulletjes te bestellen, die ik heus echt nodig heb!

XO

Jolien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *