Tik tak, Tik tak

De wekelijkse update heeft even een paar weken gemist. Vond jij dat wachten op de volgende blog ook zo vervelend? Welcome to my world! Na onze ultra-romantische inseminatie was het wachten geblazen. Precies 2,5 week. Bij voorkeur je gedragend alsof je al zwanger bent. Met andere woorden; geen alcohol, geen heftige sporten, gezond eten en vooral veel wachten. Oja, nog een belangrijke boodschap van de lieftallige verpleegsters “Probeer het los te laten”. Goh, die hadden we nog niet gehoord!

De twee-en-een-halve-week leken voorbij te kruipen. Ondanks leuke uitjes (surfen in Portugal!!) en gezellig feestjes (zonder wijn!!) was het maar wat lastig om de minuten niet af te tellen. Uiteraard weten we best dat het wel heel bijzonder zou zijn als het in een keer raak is. Dus we halen ons niks in het hoofd en rekenen nergens op.

Tot 14 dagen na de inseminatie. Mijn iPhone begint te piepen;

whatsapp-image-2016-10-26-at-20-35-26

Laten we het niet hebben over het feit dat er een app op mijn telefoon zit die Maya heet. En me elke dag (kan) vertellen hoe vruchtbaar ik ben. Misschien ook goed om even niet benoemen dat Maya nog beter werkt als je symptomen, hitsige avonden en je menstruatie er in bijhoud. Dat doe ik dus ook zeker niet (…). Maar goed, blijkbaar vindt Maya het nodig mij te waarschuwen voor PMS. Ook wel bekend als het Premenstrueel Syndroom. Tot die tijd had ik nog nergens last van. Dat is een goed teken! Zou het dan toch…?

Die avond is er een werk-uitje gepland. Bowlen. Iets waarbij de nodige hoeveelheid bitterballen en bier genuttigd zouden kunnen worden. 1 + 1 = 2. Gezien vandaag D-day is volgens Maya, moeten we maar een test doen. We kunnen het maar beter alvast uitsluiten. Althans, zo denk ik er op dat moment over. Een kleine teleurstelling als de test negatief is. Maar, we zijn eigenlijk ook veels te vroeg. De Fertiliteitsarts had immers 2,5 week gezegd. Dus met een colaatje in de hand zet ik die avond een record “slechtste bowlster aller-tijden” neer.

Na twee dagen wordt het wel erg spannend. Hadden we nu maar niet tegen iedereen gezegd wanneer we precies uitsluitsel zouden hebben. Ja, officieel ben ik overtijd. Nee, ik mag pas over 3 dagen testen. Nee, we rekenen nergens op. Ja, het is best wel spannend want we zijn toch “overtijd”.

Tot dag 3. Testen hoeft niet, want het Premenstrueel Syndroom heeft toegeslagen. Maya zei nog zo “Pas op!”.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *