Toppunt van Romantiek!

Ik ben dol op romantiek. Kaarsjes, zwijmelmuziek, grootse gebaren en verrassingen, ik krijg er geen genoeg van. Helaas trekken de meeste (9 op de 10) mannen zich hier niks van aan. Met een bosje bloemen moeten we het doen, en 1 keer in de tien jaar worden we eens verrast met een aanzoek of cadeautje. Heb jij toevallig die ene romantische man aan de haak geslagen? Bofkont!

Bij ons is de romantiek vooral ver te zoeken bij het creëren van een tweede Mini. Iets wat normaal gesproken gepaard gaat met zwoele avonden, spetterende nachten en een aantal glaasjes wijn, bestaat nu vooral uit beige wachtkamers, koude leren behandelstoelen en prikken met Pregnyl. Met als klapper op de romantische vuurpijl de inseminatie. 

–> Theorielesje: Na de prik met Pregnyl (lees hier hoe dat ging) vindt binnen 1-2 dagen een eisprong plaats. Zodra het ei gesprongen is, kan het bevrucht worden door een (of meerdere) zaadcellen. Binnen deze 2 dagen insemineert de fertiliteitsarts de (geteld en gewassen) zaadcellen van Manlief. Op die manier zijn zij dichter bij de plaats van bestemming (lees: in de baarmoeder gekatapulteerd) en hoeven ze dus minder ver te zwemmen. Zo wordt het mannelijke geslacht dus al vroeg geleerd dat je heus niet keihard hoeft te werken om ergens te komen, je wacht gewoon totdat iemand (in dit geval Fertiliteitsarts A.) je een duwtje in de juiste richting geeft. Afijn, ze zijn dus redelijk in de buurt en een dergelijke behandeling vergroot de kans op een zwangerschap met 15% (per cyclus).

De fertiliteitsarts snapt gelukkig ook wel dat dit niet helemaal is hoe we het verwekken van een tweede in gedachten hadden, daarom mag Manlief gezellig bij de inseminatie zijn. Hij mag zelfs zijn zwemmers uitzwaaien en een blik op de plaats van bestemming werpen. Nee dank je, we kijken wel naar dit prachtige plafond. Thuis steken we kaarsjes aan, zetten we zwijmelmuziek op en maken we er een spetterende nacht van. Doen we net alsof die hele inseminatie nooit is gebeurd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *