Een week na mijn kijkoperatie zitten we bij Dokter V. op kantoor. De Barbapapa teint is verwassen naar een lichtroze variant. Gelukkig ben ik allergisch voor het type jodium dus mag ik nog een paar weken genieten van jeuk, meer jeuk en rare rode bultjes. Bofkont! Dit was nog wel de hypo-allergene jodium volgens Dokter V.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Dan duiken we in de bevindingen van de operatie. Ken je de uitdrukking “Gelukkig hebben we de foto’s nog?”. Nou die foto’s hadden wij ook. Geen idee wie de plaatjes van eileiders en baarmoeders ooit getekend heeft in dat Biologieboek, maar op de foto ziet het er bij mij totaal niet zo uit. In ieder geval leek Dokter V. te weten waar we naar keken bij elke foto. Nog steeds zit 1 eileider dicht. Gelukkig zijn er geen andere “gekke” dingen gevonden en de uitslag van het tweede potje is ook positief. Al met al een niet hele verassende uitslag vandaag.

De Quizz

Nu de diagnostiserende fase voorbij is, gaan we door naar De Quiz. De Quiz is het moment dat alle uitslagen, cijfertjes en tijdschema’s in een quiz worden ingevuld en daar komt dan een score uit. Die score verteld hoeveel kans je hebt om zwanger te worden. Scoor je laag (minder dan 30%) dan start er een medisch traject. Scoor je hoger dan 30% dan mag je nog een jaartje “de wei in”. Geen idee wat je dan “in de wei” precies moet gaan doen, maar oke. Fertiliteitsartsen vinden het denk ik leuk om zo veel mogelijk synoniemen te bedenken voor “geen idee wat er aan de hand is maar ga het maar gewoon nog even proberen”. Beetje hetzelfde als het “laat het los”-advies.

Anyway, Dokter V. doet met ons De Quiz. Uit De Quiz blijkt dat we 29% scoren. Normaal ben ik niet zo heel blij met een lage score, maar hiervan juich ik stiekem toch een beetje. Thank God, dat wij niet “de wei in” worden gestuurd. Ik heb ook nog eens hooikoorts, dus van een wei word ik meestal niet blij (dat is pas een goede mantra!). Best een mooi getal dat 29%. Het is laag genoeg om in te grijpen, aan de slag te gaan, uit te zoeken wat er toch misgaat, hulp te krijgen, gewoon om IETS te doen. Maar ook weer niet zo laag dat het een onmogelijke onderneming wordt. Pfieuw.

Vakantie-break

We vinden het een fantastisch idee om even een kleine vakantie-break te nemen. Juli en Augustus gaan we genieten van de zon, van ons kleine Aapje en van elkaar. Misschien gebeurt er dan toch iets vanzelf (omdat we het “loslaten”…?). Misschien ook niet. Dat geeft ook niet, want in September komt het goed. Dokter V. gaat ons verlaten en geeft het stokje door aan een gespecialiseerde fertiliteitsarts. Jammer, we waren ondertussen wel gewend aan zijn cryptische grappen en directe vragen. Nu eerst maar een wijntje op het strand… Back in business aan het einde van de zomer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *