Wat je niet wist voor je bevalling

Update:

Joep is vandaag precies 4 maanden en 1 dag, waar blijft de tijd!

Tijd om een aantal dingen eens op een rijtje te zetten. Wat is er precies allemaal verandert in mijn leven?! Umm, alles. Tijdens mijn zwangerschap wist ik wel dat ons hele leven zou veranderen, maar hoe en wat precies weet je nooit. Ben jij de mazzelaar met een huilbaby of mag je snel al hele nachten doorslapen? Een aantal dingen op een rijtje in ons gevalletje;

# Dat bevallen niet echt een pretje is, dat is wel algemeen bekend. Je kan je totaal niet bedenken hoe onprettig bevallen is 🙂 En ik had nog nooit van een weeenstorm gehoord, maar ik weet nu precies wat het is en hoe het voelt! En waar ik echt geen rekening mee had gehouden is een operatie na mijn bevalling. Je denkt, ik heb het geflikt! Maar helaas, het is nog niet voorbij…

# Echt enorm cliché, maar het is liefde op het eerste gezicht!

# Je denkt te weten wat houden van is… Tot je bevallen bent, dan weet je het pas echt.

# Je geeft je babytje veel kusjes, vooral op zijn voorhoofdje. Ik heb ze een dag geteld, 67 totaal.. Oeps, arm kind?

# Ik moest altijd minimaal 9 uur per nacht slapen. Nu ineens heb ik aan 6 uurtjes genoeg, huh!? En soms nog wel iets minder, maar dat trek ik iets minder goed.

# Als de hele familie (incl. Joep) in de lappenmand ligt (week 8) is moeders een soort van resistent, de klap komt later (nu dus).

# Constant zoeken, zoeken en nog een zoeken. Waarom huilt hij, wat vindt hij fijn en wat niet. En proberen de balans te vinden tussen structuur en vrijheid is best lastig.

# Dat je na 12 weken verlof toch best wel weer zin hebt om te werken. Alleen als je het eerste uur aan het werk bent, alweer naar huis wilt. Toch een beetje me time, ook al is het werk.

# Je huishouden moet je echt even vergeten. Ik heb geweldige (schoon) moeders die mij helpen ons huis op orde te houden, heerlijk! Zelf kom ik er bijna niet aan toe.. Al moet ik zeggen, het gaat steeds beter!

# Dat je kleintje koemelkallergie kan hebben. Na bijna 3 maanden kwamen wij daarachter, andere voeding en Joep zit een stuk lekkerder in zijn velletje 🙂

# Je eigen kindje de mooiste baby van de wereld is!

Nou zo kan ik nog wel even door gaan! Het belangrijkste is, dat Joep het mooiste is wat wij hebben! Wat een rijkdom en ontzettend trost zijn wij op dit lachebekkie.

-Xx-

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *